24.01.2018.

Ždrijeb za polufinala održat će se u ponedjeljak

Za manje od tjedan dana, 29. siječnja u 13 sati po našem vremenu, u lisabonskoj Gradskoj vijećnici održat će se ždrijeb za polufinala Eurosonga 2018. U prvom polufinalu, koje je na rasporedu 8. svibnja, nastupit će 19 zemalja, dok ćemo 10. svibnja u drugom polufinalu uživati u izvedbama 18 zemalja sudionica.

Sam ždrijeb sastojat će se od dva dijela. U prvom će se odlučiti u kojim polufinalima će direktni finalisti Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo i domaćin Portugal glasovati, dok nas u drugom dijelu očekuje raspoređivanje preostalih 37 zemalja sudionica po polufinalima. Spomenute zemlje raspoređene su u šest skupina zahvaljujući svojim sličnim uzorcima u glasovanju u prošlosti, a voditeljice Sílvia Alberto i Filomena Cautela izvlačit će i raspoređivati zemlje po polufinalima.

Napomenimo samo kako će se taj dan održati i „Host City Insignia Exchange“ na kojem će kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko predati ključeve organizacije lisabonskom gradonačelniku Fernandu Medini.

Foto: Eurovision.tv

Podijeli

Vaša eurosong destinacija

www.eurosong.hr
Povratak na vrh