24.05.2017.

Više od 180 milijuna gledatelja Eurosonga 2017.

Nakon potvrde portugalske nacionalne televizije RTP kako će se Eurosong 2018. održati u Lisabonu, EBU je objavio podatke o gledanosti ovogodišnjeg natjecanja. Sve tri večeri održane u Kijevu pratilo je oko 182 milijuna gledatelja diljem 42 zemlje koje su sudjelovale u natjecanju. S obzirom na nesudjelovanje Rusije, ovogodišnja gledanost je nešto manja nego prošle godine. Ipak, finalna večer postigla je u prosjeku isti share kao i protekle godine - 36,2%.

Kada je riječ o postignutim rekordima u gledanosti, najveći porast interesa za Eurosong zabilježen je u pobjedničkoj zemlji Portugalu, gdje je 1,4 milijuna gledatelja pratilo samu finalnu večer Pjesme Eurovizije (share od 32,5% ukupnog portugalskog TV gledateljstva), te u drugoplasiranoj Bugarskoj gdje je finale pratilo 650 tisuća gledatelja (share od 39,4% ukupnog bugarskog gledateljstva).

Talijani su ove godine bili najzainteresiraniji za praćenje natjecanja još od njihovog povratka na Eurosong 2011. godine, dok je zanimanje za Eurosong u Njemačkoj i dalje na visokoj razini. Eurosong je ponovno najgledaniji bio na Islandu (98%), iako ova zemlja treću godinu zaredom nije imala svog predstavnika u finalu. Na službenom YouTube kanalu Eurosonga zabilježeno je 6 milijuna live stream sesija u 233 zemlje za sve tri večeri.

Specijalnim je sastankom u vrhu televizije RTP započela s pripremama, a datumi predstojećeg Eurosonga bit će poznati nakon prvog sastanka s EBU-om koji će se održati 13. lipnja. 

Podijeli

Vaša eurosong destinacija

www.eurosong.hr
Povratak na vrh