06.03.2018.

Poslušajte "Crazy" - hrvatsku pjesmu za Eurosong 2018.

U večerašnjemu središnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije (HRT) ekskluzivno je prikazan dio službenoga videospota za pjesmu Crazy kojom će Franka predstavljati Hrvatsku radioteleviziju i Republiku Hrvatsku u svibnju ove godine na 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Portugalu, a cjelovito izdanje videospota dostupno je na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i na podstranicama eurosong.hrt.hr. Popularna je pjevačica bila gošća i u trećemu HRT-ovu Dnevniku u kojemu je otkrila daljnje pojedinosti povezane s tijekom priprema za Euroviziju. „Pjesma je konačno vani! Neobična je, čarobna, mistična, snažna i pomalo luda. Vjerujem da će se svidjeti publici i da će uživati slušajući je, jednako kao što smo mi dok smo radili na njoj posljednja tri mjeseca! Posebno sam ponosna na to što smo pjesmu na konačnu obradu poslali u londonski studio Metropolis. Miksao ju je Paul Norris, dobitnik nagrade Grammy za rad na Rihanninu albumu Unapologetic, koji je radio i na albumu X Eda Sheerana te na pjesmama sastava Black Eyed Peas, zatim Davida Guette, Jessie J, Alicije Keys i brojnih drugih. Crazy je masterirao jedan od najpoznatijih inženjera u Europi, Tim Young, poznat po radu na multiplatinastim albumima sastava The Clash, Sade, Eltona Johna, The Smithsa”, istaknula je Franka u trećemu Dnevniku Hrvatske radiotelevizije. 

„Kad se okupi sjajan tim, kad je ideja videospota privlačna i zanimljiva, nikomu, pa ni meni, nije bilo teško raditi i 22 sata u komadu, odmoriti se nakratko te sljedeću večer zaplivati u bazenu i ponovno snimati! Vjerujem da će gledatelji osjetiti tu pozitivnu energiju koju smo unijeli u rad. U tim koji je radio na videospotu bilo je uključeno više od 30 ljudi i svima želim zahvaliti na profesionalnosti i sjajno obavljenome poslu. Zamislite samo kako je bilo oslikati i stilizirati deset plesača da izgledaju i plešu odlično”, dodala je Franka. Autor je glazbe za pjesmu Crazy Branimir Mihaljević, a autorica teksta i glazbenih dionica Franka. Videospot su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koreografiju je bio zadužen Igor Barberić, za osmišljavanje izgleda Jasenka Tudor Bevanda, kostime je izradio Hippy Garden, za šminku je bila zadužena Kristina Hošnjak, za masku BrushBar, a za frizuru Salon Franić. Videospot je snimljen u Zorinu domu u Karlovcu i zagrebačkome hotelu Double Tree by Hilton. „Dugo smo razmišljali kako prenijeti ludilo ljubavi na videospot u trajanju od tri minute. Iskreno, bilo je mnogo kreativnih ideja cijeloga tima, no nekako se ponovno sve posložilo i ponovno je, kao i pjesma, priča videospota pronašla nas”, istaknuo je nakon Frankina gostovanja na Hrvatskoj radioteleviziji njezin menadžer Siniša Bevanda.

Službeni videospot za pjesmu Crazy kojom će Franka u svibnju predstavljati Hrvatsku radioteleviziju i Republiku Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Portugalu moći će se pogledati i u sutrašnjoj mozaičnoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska, a Franka će tijekom sutrašnjega dana gostovati i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te na HRT-ovim lokalnim radiopostajama: HRT – Radiju Dubrovnik, HRT – Radiju Knin, HRT – Radiju Osijek, HRT – Radiju Pula, HRT – Radiju Rijeka, HRT – Radiju Split, HRT – Radiju Sljeme i HRT – Radiju Zadar.

Poslušajte pjesmu "Crazy" u izvedbi Franke Batelić:

Podijeli

Vaša eurosong destinacija

www.eurosong.hr
Povratak na vrh