06.03.2018.

Pjesma i spot za Eurosong 2018. bit će predstavljeni u Dnevniku

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u večerašnjemu će središnjem Dnevniku ekskluzivno prikazati dijelove službenoga videospota za pjesmu Crazy s kojom će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku radioteleviziju i Republiku Hrvatsku u svibnju ove godine na 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Portugalu. U trećemu Dnevniku slijedi i razgovor s Frankom Batelić u kojemu će popularna pjevačica otkriti daljnje pojedinosti povezane s tijekom priprema za Euroviziju. Službeni videospot moći će se pogledati i u sutrašnjoj mozaičnoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska te na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i podstranicama eurosong.hrt.hr, a Franka Batelić tijekom sutrašnjega će dana gostovati i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te na HRT-ovim lokalnim radiopostajama. Službeni videospot predstavlja se nepunih tjedan dana nakon što su hrvatskoj javnosti predstavljeni prvi isječci iz pjesme s kojom će hrvatska predstavnica nastupiti na Euroviziji. Tekst za pjesmu napisala je sama, a autor je glazbe Branimir Mihaljević. U nastajanju pjesme veliku je ulogu odigrao i mladi Denis Mevlja, a miksanje je povjereno londonskomu studiju Metropolis, s kojime su surađivale i brojne zvijezde poput Adele, Amy Winehouse, Lane Del Rey i brojnih drugih. Na završnoj obradi pjesme radio je legendarni londonski studio Abbey Road.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala – Lisabonu. Bit će to prvi put u povijesti da će Portugal biti domaćinom toga najvećega glazbenog natjecanja, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala koji je s pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja. Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni šou-program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine.

Slogan je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (engl. All Aboard), koji nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent, dok stilizirane varijacije školjke, morske trave, planktona ili meduze i ostala živa bića koja se mogu pronaći u vodenome ekosustavu predstavljaju logotipove natjecanja.

Kroz te se varijacije logotipova želi prikazati kako su ključne teme različitost, poštovanje i snošljivost. Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu. Tako će se primjerice u našoj skupini natjecati i Makedonija, Bugarska, Irska, Švicarska i Grčka, dok su u drugoj poluzavršnoj večeri Srbija, Slovenija, Crna Gora, Mađarska i druge države. Točan redoslijed svih nastupa bit će poznat u ožujku.

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Podatci o svim pojedinostima, zanimljivostima i pripremama Franke Batelić za nastup na 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije redovito se objavljuju i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i podstranicama eurosong.hrt.hr te na HRT-ovim profilima na Facebooku.

Foto: Davor Flam

Podijeli

Vaša eurosong destinacija

www.eurosong.hr
Povratak na vrh