Jacques Houdek

Jacques Houdek najbolji je hrvatski vokal mlade generacije, nadimka 'Gospodin Glas'. Svojim originalnim izvedbama u različitim žanrovima već punih 16 godina osvaja publiku svih dobnih skupina. Megahitovi poput 'Stotinama godina', 'Zauvijek tvoj', 'Živim za to', 'Nov čovjek', 'Srećom imam tebe', 'Dužna si', 'Nepobjediva' i 'Na krilima ljubavi' potvrdili su Jacquesa kao jednu od najvećih estradnih zvijezda na ovim prostorima. U svojoj bogatoj diskografiji može se pohvaliti s 13 diskografskih izdanja, a albumi su mu prodani u čak pet srebrnih, i u jednoj zlatnoj, platinastoj i dijamantnoj nakladi. Ovaj glazbenik ekskluzivna statusa i veliki vokalni autoritet mentor je u showu THE VOICE – najljepši glas Hrvatske, a u prvoj sezoni doveo je članicu svog tima – Ninu Kraljić – do trijumfalne pobjede. Kontinuiranu samostalnu profesionalnu karijeru započeo je 2000. godine, a do danas je održao tisuće koncerata u Hrvatskoj i regiji te ostvario iznimno uspješne suradnje s nizom eminentnih glazbenika. U Bostonu 2001. godine upisuje solo pjevanje na prestižnom Berklee College of Music, a svoje vokalne sposobnosti usavršava na seminarima u Francuskoj, Grčkoj i Italiji.

Prvi singl, pjesma 'Čarolija', Jacquesu izlazi 2002. godine, a njome se široj publici predstavio na Dori, hrvatskome natjecanju za pjesmu Eurovizije, gdje ga je zamijetio i maestro Zdravko Šljivac, ponudio mu suradnju i izrekao javnu pohvalu da se takav pjevač rađa jednom u 300 godina.

U siječnju 2011. na pjevačkom natjecanju Open Mic UK u Londonu zauzeo je 4. mjesto od ukupno 16.000 prijavljenih natjecatelja, u finalu koje je održano o O2 Areni. Sudjelovao je i u britanskom showu X Factor, gdje je dobio nadimak „Croatian sensation“ i izborio ulazak u top 100 kandidata od međutim, natjecanje, nažalost, nije mogao nastaviti zbog činjenice što nije imao radnu dozvolu.

Besprijekoran vokal, suverenost u izvedbi i originalnost u scenskoj pojavi izdvojili su ga od samog početka od stereotipa i podigli ljestvicu standarda na višu razinu. Osim na hrvatskom, pjevao je i snimao na engleskom, talijanskom, njemačkom, španjolskom, francuskom, slovenskom, makedonskom, pa čak i maorskom jeziku. Radi svoga nesebičnog humanitarnog djelovanja posebno je omiljen i među ljudima s posebnim potrebama i djecom.

Universal Music / Damjan Fiket

Vaša eurosong destinacija

www.eurosong.hr
Povratak na vrh